Sunday, April 5, 2015

Освітній контент як інструмент маркетингу

Одним з основоположних принципів контент-маркетингу є цінність створюваних матеріалів для користувача. Тобто навіть якщо в кінцевому підсумку ви намагаєтеся щось йому продати, то щоб цього домогтися, спочатку необхідно дати користувачеві щось корисне.

Люди добре розуміють цінність того чи іншого контенту, і якщо даремний контент, створений «на потоці», спочатку приречений, то якісні матеріали будуть заносити в закладки і ділитися ними з друзями. У довгостроковій перспективі це приносить величезну користь компанії.

Створення освітнього контенту є одним з важливих інструментів inbound-маркетингу , адже в такому випадку потенційний клієнт сам переходить на ваш сайт в пошуках потрібної йому інформації. І якщо ви даєте йому відповідь на важливі для нього питання, довіру до вашого бізнесу відчутно зростає.

У даному контексті важливу роль відіграє авторський фактор, адже якщо людині подобається текст статті, він починає симпатизувати автору, блогу в цілому і всього, що з ними пов'язано. У такому випадку пропозиція певних товарів або послуг вже починає сприйматися як особиста рекомендація.
Приклади освітнього контенту

Можна комбінувати між собою різні типи матеріалів, аналізуючи відгук користувачів і вносячи відповідні корективи в стратегію роботи. В цілому, можна навести такі приклади освітнього контенту:

    статті в стилі «Як зробити», покрокові інструкції;
    огляди можливостей певного товару або продукту;
    дайджести: наприклад, «10 способів зробити», «Найпоширеніші помилки» і т.п .;
    дослідження в області вашого бізнесу;
    кейси з докладним розглядом алгоритму дій і т. д.

Під освітнім контентом не маються на увазі виключно тексти, мова йде про всьому різноманітті форм поширення інформації - відео, фотографії, інфографіка і т. Д.

Використання різних форм подачі контенту і джерел його розповсюдження дозволяє досягти зростання відвідуваності за рахунок самих різних каналів.
Яким повинен бути освітній контент

Парадоксальний факт, але в сучасному інтернет-маркетингу «продають» статті є набагато менш ефективними, ніж матеріали, які орієнтовані на навчання користувача і приносять йому конкретну користь.

Безсумнівно, вам буде цікаво знати, якими ж характеристиками повинен володіти подібний матеріал, так як це суттєво спростить його створення. В цілому, контент освітнього характеру повинен підпадати під наступні критерії:

    Інформативність. Чим краще стаття розкриває тему та відповідає запитам відвідувача, тим краще.
    Рішення проблеми. Є логічним продовженням попереднього пункту, оскільки в більшості випадків люди шукають інформацію з метою вирішення певної задачі. Якщо ви допомагаєте вирішити проблему, пов'язану з тематикою вашого бізнесу, лояльність до вас буде рости.
    Грамотність і компетентність. Навіть корисний контент, написаний з «ашіпкамі», просто неприємно читати. А от якщо грамотність поєднується з високою компетенцією автора в даній ніші, такими матеріалами не шкода поділитися з друзями або порекомендувати іншим людям.

Якісно підготовлений і оформлений контент з цікавою і зручній для сприйняття подачею сприяє формуванню іміджу експерта і зростанню лояльності з боку аудиторії. А лояльних читачів, які вважаються з вашою думкою, набагато простіше перетворити в своїх клієнтів.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини school27.ru school2ost.ru sdensoft.ru science-unit.net school39mog.by screamradio.ru pravnavigator.ru school1925-rzn.ru seo-web-analiz.ru serov-stal.ru