Sunday, April 5, 2015

Управління репутацією в Інтернеті (SERM)

Розуміння власниками бізнесу того факту, що Інтернет може стати для них потужним джерелом клієнтів, призвело до появи безлічі нових комерційних сайтів різного типу - від візиток з десятком сторінок і до інтернет-магазинів з тисячами товарних позицій.

Незабаром після запуску самого сайту перед його власником виникає необхідність вирішення такого важливого завдання, як залучення відвідувачів і донесення інформації про свої товари і послуги потенційним клієнтам. Оскільки товари або послуги, які пропонує компанія, в більшості випадків асоціюються у покупців з певним брендом, перед підприємцем неминуче виникає необхідність розуміння такого важливого завдання, як управління репутацією в Інтернеті.

SERM - часто саме ця абревіатура використовується для позначення даного поняття. Розшифровка його англійською - «search engine reputation management». Власне, на російську мову це і перекладається як «управління репутацією в пошукових системах».
Навіщо потрібно управляти репутацією в Інтернеті?

Найчастіше SERM увазі роботу з відгуками клієнтів, які можуть бути як позитивними, так і негативними. Причому якщо говорити про негативні відгуках, то часто вони можуть бути замовними, тобто проплаченими з боку конкурентів. Виходячи з того факту, що багато користувачів перед придбанням товару або замовленням послуги, шукають інформацію від тих, хто вже мав досвід роботи з даною компанією, захист репутації відіграє важливу роль.

Крім того, хороша репутація в Інтернеті важлива для таких цілей, як:

    збільшення продажів за рахунок потенційних клієнтів, які знаходяться на стадії прийняття рішення;
    привернення уваги до компанії і зростання впізнаваності бренду;
    боротьба з негативними відгуками , які можуть надати руйнівний вплив на перспективи компанії в онлайні;
    підвищення лояльності існуючих клієнтів;
    налагодження ефективного зворотного зв'язку з клієнтами;
    уникнути репутаційних ризиків шляхом швидкої реакції на проблеми клієнтів або негатив;
    формування конкурентної переваги у вигляді високого рівня довіри з боку аудиторії.

Етапи роботи з формування репутації

Як і у випадку з будь-якої іншої завданням стратегічного характеру, комплекс робіт по SERM можна розділити на кілька складових:

    моніторинг. Аналітика поточного стану репутації компанії, оцінка можливих ризиків і напрямків роботи;
    формування стратегії. Прогноз необхідних ресурсів, необхідних для нейтралізації негативу, організації зворотного зв'язку та генерації позитивної інформації;
    робота з інформаційними приводами. Генерація позитивної інформації і придушення негативу на різних майданчиках;
    просування інформації у видачі. Під цим мається на увазі комплекс SEO-заходів, спрямованих на поступове витіснення з пошукової видачі сторінок джерел з негативною інформацією і заміна їх на позитивні інфоприводи.
    аналітика. Оцінка результатів роботи, аналіз змін і коректування стратегії щодо подальших дій.

В цілому, SERM, або управління репутацією в Інтернеті, можна назвати перспективним напрямком роботи і важливою складовою комплексу заходів в рамках стратегії сучасного онлайн-маркетингу. Причому, незалежно від того, велика у вас компанія або ж невеликий стартап, робота з відгуками і поліпшення репутації бренду можуть стати ефективним інструментом для зростання і розвитку бізнесу.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини school27.ru school2ost.ru sdensoft.ru science-unit.net school39mog.by screamradio.ru pravnavigator.ru school1925-rzn.ru seo-web-analiz.ru serov-stal.ru